Tim Pawlenty republikansk kandidat till presidentvalet 2012

Det kom inte som någon överraskning. Tim – ”T-Paw” – Pawlenty har nu officiellt meddelat sin kandidatur till det republikanska primärvalet. Med en video på Youtube har den förre guvernören för delstaten Minnesota presenterat sitt kampanjtema: ”Time for Truth”.

Pawlenty väljer ett populärt sätt att belacka president Obama. Ända sedan Obama kandiderade till presidentposten har han kritiserats för att köra med mycket snack och lite verkstad. Obama håller fina tal med hjälp av en teleprompter. Det brukar heta att Obama är helt värdelös utan sin teleprompter, liksom inte en ”riktig” president.

I kampanjfilmen säger Pawlenty att det får räcka nu, efter tre år, med ”märkvärdiga tal”. Det är hög tid för sanningen!

Och så säger T-Paw: ”Sanningen är att vårt land har stora problem. … Vi behöver en president som förstår att våra problem är stora och som har modet att ta sig an dem. Det har inte president Obama. Jag har!

Förutom att kampanjande politiker alltid vill framhålla sig själva som handlingskraftiga sanningsägare brukar man vinnlägga sig som att framstå som ”en av folket”. Särskilt bland republikaner och konservativa gäller det att distansera sig från ”eliten”, som är något mycket ”oamerikanskt”.

Mycket riktigt så framhåller Pawlenty sin arbetarbakgrund. Att han har varit republikansk guvernör i en delstat, som oftast röstar demokratisk. Han vet något om den amerikanska derömmen, ”därför att han har levt den”.

Kampanjfilmen:

YouTube Preview Image

Man förundras alltid hur fräcka sådana här kampanjfilmer är. Är det verkligen någon som tror att Pawlenty, eller någon annan kandidat för den delen, inte kommer spela på alla nödvändiga strängar? Jag vågar lova att Pawlenty kommer att hålla tal bakom en pulpet, använda teleprompter, blåsa upp ballonger i patriotiska färger och dela ut klistermärken, små flaggor på träpinnar och cupcakes.