Monica-LewinskyApropå rubriken ”Tea Party i hjärtat av misstro mot staten” är det befogat att ställa frågan varför så många ”tepåsar” vill såga av den gren de själva sitter på. Många anhängare till Tea Party tar emot statlig välfärd såsom sjukförsäkring.

Tepåsarna är emot idén om statlig inblandning, men man har inget emot de förmåner man själv har och ingen är beredd att bränna upp sitt frikort till sjukvården.

Komikern och programledaren Bill Maher ställde frågan på sin spets i sitt senaste program: ”Är det inte ens lite konstigt att det ni vill är exakt detsamma som det miljardärer vill?

Här är ett utdrag ur Bill Mahers monolog från ”Real Time” som vände sig till alla tepåsar.

Det här är vad jag vill säga: Ni är alltför lättmanipulerade. Och det är dags att ni tar av er Ben Franklin-peruken, sätter ner plakatet som stavar ”konstitution” fel och avslöjar vad ni hela tiden har varit utklädda till: företags-Amerikas nyttiga idioter. Slit av masken som ser godhjärtad ut och skåda med skräck Tea Partys sanna ansikte. … Karl Rove utnyttjar er.

Är det inte ens lite konstigt att det ni vill är exakt det samma som det miljardärer vill? Varför vill tepåsar bevara Bushs massiva skattesänkningar för den rikaste procenten? De flesta tepåsars senaste inköp var en uppsättning hjulfälgar – till sitt hus….

Varför är tepåsar emot sjukvårdsreform? Har du någonsin sett en Tea Party-demonstration? Jag har aldrig sett så många människor dragandes med syrgastank – En tändsticka och hela Bill O’Reilleys publik försvinner.

Varför kritiserar politiker, som kandiderar för Tea Party, Obama för att ha krävt $20 miljarder av BP för oljeläckan i golfen? Obama försvarade våra vatten mot brittiska affärsintressen. Om det bara fanns någon sorts historisk liknande händelse att få tag i. (Och syftar så klart på Boston Tea Party).

Om nu demokrater och oberoende inte har tillräcklig motivation att gå och rösta… låt mig ge ett litet Halloweenmeddelande som borde skrämma er.   - Monica Lewinsky –  Ja, ni kan glömma det sena nittiotalets skojfyllda kongress, när en republikansk majoritet bestämde sig för att det var ett brott att vara demokratisk president, och ägnade alla resurser i och vårt goda lands mäktiga maskineri åt att undersöka en avsugning. Och de var bara hälften så galna som den samling som kommer nu.

Och Clinton var vit…

(Mer i svensk media om Tea-Party: DN, GP)