Det var en gång ett Hollywood som gjorde hederligt amerikanska filmer som rättskaffens amerikaner ville se. Det var en gång en amerikansk filmindustri som projicerade riktiga skurkar på vita duken.  I ”De tio budorden”, ”Rocky”, ”Braveheart” och i typ alla filmer med John Wayne höll filmproducenterna rågången klar mellan skurkar och hjältar. Hollywood var en utsträckt hand och en världsvid famn för Amerikas exempellösa storhet.

Inte längre. Hollywood har förlorat insikten i vem som är god och ond. Och med en förtvinad kulturimperialism har biopubliken förlorat hoppet om Hollywood. Nu måste något göras – och det blir till att den borttappade publiken får göra det själv. Välkommen till revolutionen!

Det är på fullt allvar. Med raka motsatsen till självdistans har det amerikanska kulturkriget mellan progressiva och liberala begåvats med ”Declaration Entertainment”.

Underhållningsförklaringen är en

Gräsrotsrörelse för filmfinansiering som gör dig, publiken, till medborgarproducent för att återta amerikanska värden och visa dem på duken. Underhållningsförklaringen är dedikerad att göra den sortens filmer Hollywood brukade göra – filmer om frihet och uppoffring, hårt arbete och självständighet, tro och familj.

Hollywood har sålt ut sig till utländska intressen och blivit en trojansk häst för den storslagna drömmen om Amerika. Man känner inte igen sig längre på vita duken. Det är så förbryllande när CIA-agenter är skurkar. ”Declaration Entertainment” säger att det är får vara nog med sådant.

Alltså tänkt som en förlängning av självständighetsförklaringen:

Inga fler antihjältar som sätter sig upp mot traditionen. Goda män som kämpar mot onda män – och inte giriga affärsmän och CIA-agenter-dåliga män – utan verkligt onda män som kommunister, terrorister och onda robotar.

Ett sätt att återupprätta CIA:s moraliska ställning få tillbaka onda robotar på vita duken är medborgarproducenter. Det vill säga att du slantar upp. Kolla säljfilmen:

YouTube Preview Image

En sak har man nog rätt i. Kulturkriget kommer inte att avgöras i Washington, utan i Hollywood. Som det sägs i filmen:

Politik är nedströms kulturen. Människor röstar inte utefter vad de vet, utan efter vad de känner – och hur de känner bestäms nästan uteslutande av de berättelser och värden de ser på bio och på tv.

Här är det inte så mycket tal om cynism som det säkert är ett uppriktig försök att mobilisera politiskt likatänkande för en sak. Ett exempel på sin sak ger underhållningsdeklarationen i den kommande filmen ”Aurora”:

Synopsis: I en nära framtid. Livet i Amerika blir allt mer överorganiserat, reglerat och kontrollerat. Men långt ute i Mojaveöknen, bygger en liten överlöpargrupp entreprenörer och ingenjörer ett fordon kapabelt att öppna hela solsystemet för kolonisering och fri företagsamhet bortom byråkratins räckvidd.

Säg hej till robotar och hejdå till Sean Penn som försupen antihjälte.

inga antihjältar