George W. Bush håller TV-sofforna varma för att sälja in sin bok ”Decision Points”. Det är få beslutspunkter som den förre presidenten rättframt ångrar.

Bush bekräftar att det var vicepresident Dick Cheney som drev fram Irak-kriget. Bush tvekade, ville ge diplomatin en chans och säger att ”Ingen blev mer chockerad eller arg än jag när vi inte hittade några massförstörelsevapen.” Chocken måste ha varit av den lindriga sorten. Bush blev inte mer arg över de falsarier som presenterats honom än att Cheney fick fortsatt förtroende.

Men Bush ångrar sig inte; ”det var rätt att gå i krig” och han säger att tortyren på Guantánamo var legitim. Det är inte Irak, Guantánamo eller Abu Ghraib som Bush grämer sig mest över när han ser tillbaka på sin tid i Vita huset. Nej, det är att artisten Kanye West kallade honom rasist efter Katrina-katastrofen.

waterboarding

Detta är inte "all time low".

I en intervju med Matt Lauer, NBC, säger Bush att hans värsta stund som president var när Kanye West, i en TV-sänd stödgala för Röda Korset och Katrina, sa att ”George Bush bryr sig inte om svarta människor”. Bush säger att det var en  ”motbjudande stund”.

” -Föreställningen att jag var rasist på grund av reaktionen på Katrina utgjorde en all time low.”

Bedöm själv, kolla Kanyes famösa kommentar (och en förskräckt Mike Myer) :

YouTube Preview Image